• Előadás az iskolai zaklatásról

        • 2022. november 10 -én rendhagyó előadáson vettek részt iskolánk alsó tagozatos tanulói. A tanulságos előadás témája az iskolai zaklatás volt. Vargovčík Róbert speciális pedagógus a diákokat érintő problémákról beszélgetett a kis nebulókkal.

        • Ésszel a pénzzel

        • 2022. november 9-én iskolánk pedagógusai szakmai továbbképzésen vettek részt, melynek keretében betekintést nyerhettek a pénz világába. A képzésen való részvétel célja, hogy a későbbiekben a diákok elsajátíthassák, miért fontos a becsületes munka, milyen állandó, rendszeres kiadásokat fedezhetnek majd bevételeikből, mit jelentenek a nem várt kiadások, és hogyan tudnak a jövőben takarékoskodni.

        • Rajzpályázat

        • Elkészültek a pályaművek a SzRKE Diakóniai Központja által meghirdetett rajzpályázatra. A Vissza a templomba című témára gyönyörű munkák érkeztek.  A rajzpályázat iskolai koordinátora Rendes Erika tanító néni.

        • Vidám délután a napköziben

        • Iskolánk napközijében jelenleg 25 gyermek tölti kellemesen, hasznosan délutánjait, miközben játszik, pihen, szórakozik, és felkészül a másnapi órákra.

          Délutánjaik nemcsak a tanulásról, leckeírásról szólnak. Sok szép önálló munka dícséri kezük nyomát. Kondás Mónika napközis tanító néni kreativitása, fantáziája szabadon szárnyal. Ezt bizonyítják a rémisztő és vicces pattogatott kukorica fejek is.

        • HALLOWEEN-I SULI BULI

        • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon Halloweeni partit tartottunk az alsó és felső tagozaton egyaránt. A tök jó hangulatról meséljenek a képek.

        • Kirándulás a Bodrogközben

        • A Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott sikeres pályázatnak és támogatásuknak köszönhetően iskolánk diákjai kulturális körúton vettek részt. 2022.10.25-én (kedden) a 7-9. évfolyam, 26-án (szerdán) az 1-6 évfolyam diákjai keltek útra.

          Keddi kirándulásunk első állomása a tokaji kilátótorony (Kistoronya és Csarnahó között található) volt, amely 12 méteres magasságával látványosan kiemelkedik a Tokaj borvidék szőlőültetvényei közül. Innen az utunk a borsi Rákóczi kastélyba vezetett, amelyben született II. Rákóczi Ferenc. A nagykövesdi várromhoz vezető domboldal megmászása élményteli és izgalmas program volt diáknak és tanárnak egyaránt. Kirándulásunk utolsó állomása a királyhelmeci Mailáth József Regionális Múzeum volt, ahol állandó tárlat keretén belül megtekinthettük gróf Majláth József örökségét.

          Külön öröm volt számunkra, hogy ezt a napot vendégeinkkel, a buzitai alapiskola néhány diákjával és kísérő pedagógusaival tölthettük. Köszönjük hogy elfogadták a meghívásunkat, s reméljük, hogy e találkozás egy hosszútávú baráti kapcsolat kezdete volt

          Szerdán az alsó tagozatos diákok is (a kilátótorony kivételével) ezen az útvonalon haladtak végig. Diákjaink a két nap alatt rengeteg új élménnyel és tudással gazdagodtak.

          A fantasztikusra sikeredett kirandulásról meséljenek a képek.

        • Emlékezés a hősökre

        • „…te kicsi ország,

          el ne felejtse, aki él,

          hogy úgy született a szabadság,

          hogy pesti utcán hullt a vér.”

          (Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán)

          2022. október 24-én ünnepi műsor keretén belül 1956. október 23-ra emlékeztünk. A színjátszó kör tagjainak tolmácsolásában elhangzó összeállítás segítségével felidéztük a forradalom és szabadságharc eseményeit, emlékeztünk a hősökre, a bátor budapesti fiatalokra, akik életüket áldozták a szabadságért. A műsornak erős érzelmi üzenete volt, ugyanis a tényszerű események felidézésén túl átélhettük a forradalom mindennapjait, közben feszülten figyeltük a korabeli filmkockákat. Nagyon színvonalas előadás részesei lehettünk, amelynek készítői Balogh Denisza és Hajdók Andrea pedagógusok voltak. A műsor után örömmel hallgattuk a vastapsot s igazgatónő elismerő szavait. Köszönet valamennyi szereplőnek, felkészítőnek és a fegyelmezett hallgatóságnak!

        • Márton-napi Libagaliba Fesztivál Nagytárkányban

        • Fantasztikus élmények, örömteli találkozások, kellemes társaság... 

          2022. október 15-én intézményünk valamennyi alkalmazottja méltón képviselte iskolánkat a Márton-Napi Libagaliba Fesztiválon, Nagytárkányban. Felejthetetlen, vidám, jóhangulatú napot töltöttünk együtt. Ha ott voltak és jól érezték magukat, 2023-ban is várjuk Önöket! Ha elmulasztották, kérjük jövőre pótolják! Mi ott leszünk! 

          Még nagyon sokáig fogunk táplálkozni abból a közösségi élményből, amit a nagytárkányi Libagaliba és az arra való előkészület nyújtott számunkra. Sok kéz mozdult meg a sikeres rendezvény lebonyolítása érdekében. Volt aki kalácsot, pogácsát sütött, tésztát gyúrt, libát pucolt, kiásta a zöldséget az iskola kertjéből, sütött-főzött, beszerezte az alapanyagokat, abroszokat, terítőket mosott és vasalt, díszítő elemeket gyártott, kávét készített, nagy lelkesedéssel vállalta az árusító szerepet, s volt aki önkéntes felajánlásokat tett...

          Nagy köszönet érte, mert mindezek nélkül nem valósulhatott volna meg ez a nagyszerű rendezvény. Óriási élmény volt az elmúlt szombati nap és az odavezető izgalmas út is.

          Külön köszönet illeti támogatóinkat: Boly község önkormányzata, Zétény község önkormányzata,HB Lasercut -  Örös, Pekáreň Judita Gulyásová - Gulyás pékség, Bodrogszerdahely.

          Együttműködésükre a jövőben is számítunk.

        • Ügyes szakácsok szakkör

        • Az idei tanévben is folytatódik az Ügyes szakácsok szakkör, melynek tagjai a 8. évfolyam tanulói, Balogh Mónika tanító néni vezetésével. Kis kuktáink első alkalommal túrós csuszát készítettek szalonna tepertővel. Nagyon finom volt, így perceken belül elfogyott.

        • A főkonzul asszony látogatása iskolánkban

        • Iskolánk fenntartója, JUDr. Bohács Atila polgármester úr sikeres pályázatot nyújtott be a magyar állam Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjára, aminek köszönhetően felújításra került óvodánk udvara. A támogatás a játszótér és a konyha felszereltségének bővítésére lett felhasználva.

          Ennek apropóján 2022. október 4-én intézményünk falai között köszönthettük dr. Hetey Ágota főkonzul asszonyt, aki Furik Csaba, az MKP járási alelnökével egyetemben látogatott el hozzánk. A konzul asszony örömét fejezte ki, hogy a magyar kormány támogatásával sikerült fejlesztenünk iskolánk környezetét. Látogatása során megtekintette az osztálytermeket, betekintést nyert az óvoda életébe, sőt a kis óvodásokat kedves ajándékokkal is meglepte. Köszönjük, hogy megtisztelte iskolánkat jelenlétével.

        • Szüreti kavalkád

        • Egész napos program, madarijesztő készítés, kézműves foglalkozás, ének és tánc, vidámság és játék, étel - ital sok boldog gyerekkel és mosolygós felnőttel. Ez jellemezte a mai napot! 

          Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük!!

        • Nyelvek Európai Napja

        • Három év járvány után újra együtt ünnepelhettük a Nyelvek Európai Napját a királyhelmeci Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolája tanulóival és kedves tanáraikkal, valamint a Bodrogközből érkezett alapiskolák diákjaival. A program célja, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, a nemzetek közötti kapcsolatok és együttműködések fejlesztésére és a kulturális különbségek megőrzésére.

          Iskolánkat egy öttagú csoport képviselte a workshop-on. Horbulák Ármin, Kiss Péter, Papp Eszter, Tokár Eszter és Tokár Máté, mindannyian a 8. évfolyam tanulói, akikek osztályfőnökük, Balogh Mónika pedagógus kísért el.

          Köszönjük szépen a lehetőséget és az élményeket!

        • Hiányzások igazolása a 2022/2023-as tanévben

        • Tisztelt Szülők!

          Figyelembe véve az elmúlt év tapasztalatait, és a gyermek érdekeit szem előtt tartva (a magas hiányzása miatt ne kerüljön sor komisszionális vizsgára), valamint annak érdekében, hogy elkerüljük a szülői igazolásokkal való visszaélést, az iskola vezetősége a szülői igazolásokat a következő módon  fogadja el:

          • egy félévben 2x1 tanítási nap
          • egy félévben 2x5 egymást követő tanítási nap (2-5 nap)
          • ezen felül kérjük Önöket, hogy gyermekük távollétét a tanítási óráról orvosi igazolással igazolják

          Valamint kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy gyermekük otthon maradását időben jelezzék az osztályfőnöknek, és az iskolába való visszatérésük után három napon belül adják le az igazolást. A szülői igazolásra a nyomtatványt az osztályfőnökök juttatják majd el Önökhöz.
           

        • Tanévnyitó 2022/2023

        • Véget ért a vakáció, új tanév, új kihívások várják a diákokat. Sok sikert, bátorságot, kitartást kívánunk Mindenkinek! 

        • Értesítés

        • Étkezés és díjbefizetés rendje a 2022/2023-as tanévben

          Az étkezés térítési díjai 2022. szeptember 1-től az alábbiak:

          • alsó tagozatos gyermekek részére: 1,21€ (egy hónapra 22,90 €)
          • felső tagozatos gyermekek részére: 1,30 € (egy hónapra 24,70 €)

          A szociálisan rászoruló családok gyermekei /amennyiben ezt augusztusban igazolták/ ingyenes étkezésre jogosultak.

          Kérjük a kedves Szülőket, hogy az étkezéssel kapcsolatos igényüket 2022. szeptember 5-én tegyék meg a jelentkezési lap kitöltésével és az egy hónapra eső összeg kifizetésével.

          Amennyiben erre nincs lehetőségük, kérjük minden reggel 8.00-ig fizessék ki a napi ebéd árát.

          Utólagos fizetésre nincs lehetőség!

          Megértésüket köszönjük!

        • Értesítés

        • TANÉVNYITÓ

          A tanévnyitóra 2022.09.05 - én (hétfőn) 9.00 órai kezdettel kerül sor iskolánk épületében.   A tanulók iskolába lépésének a feltétele a szülő/törvényes képviselő által kitöltött és aláírt tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozat leadása.

          A tünetmentességről szóló nyilatkozat letölthető iskolánk honlapjáról.

          Akinek nincs erre lehetősége, személyesen is átveheti az iskola épületében a fent említett napokon, ill. a nyilatkozatok a községházákon is elérhetőek.

          Az óvoda 2022. szeptember 5-től egész nap üzemel.

        • Értesítés

        • ANTIGÉN TESZTEK

          Tisztelt Szülők!

          Értesítjük azon szülőket, akik június végén igényelték az antigén - tesztcsomagot, hogy  átvehetik az iskolában gyermekük osztályfőnökétől 8:00 – 13:00 óra között a következő napokon: augusztus 26.(péntek), augusztus 30. (kedd), augusztus 31. (szerda).
           

        • Bemutatkozás

        • Balogh Lívia, Livike tanító néni

          Hatalmas feladat előtt állok, ugyanis szeptembertől olyan megtisztelő feladatot kaptam, hogy én leszek az osztályfőnöke  a leendő első osztálynak.

          A pedagógusi pálya egyben felelősség és csupa kaland is. Tudom, hogy az első iskolai élmények milyen meghatározóak, ennek tudatában már az első pillanattól kezdve vidám, meghitt, segítő légkört igyekszem majd biztosítani a rám bízott gyerekeknek.

          Egy iskolakezdés nagy lépés mind gyereknek, mind szülőnek egyaránt. Pontosan ezért érzem fontosnak a szülőkkel kialakított kölcsönös bizalmat, mert az esetleges nehézségeket csak közösen tudjuk majd leküzdeni. Hivatásomnak érzem a tanítást, a gyerekekkel való foglalkozást - beleértve a játékos kötetlen együtt töltött perceket, órákat is. Célom, hogy a gyermekek egy biztos alapot kapjanak az alsó tagozaton úgy, hogy közben sok nevetésben, játékban, mozgásban, mesében legyen részük. Arra szeretném tanítani a gyerekeket, hogy kérdezzenek bátran, gondolkozzanak kreatívan, alkossanak önálló véleményt.

          Az iskolapadba kerülő gyerekek tele vannak kíváncsisággal, tudásvággyal. Feladatom a nyitottság fenntartása a világra, a tudásra. Minden gyermek más, minden gyermek másért különleges. Más és más tempóban halad, eltérő tudásháttérrel rendelkezik, különböző képességekkel. A hangsúly azon van, hogy előrehaladásukat egyéni bánásmóddal, képességükhöz igazodó tanulási folyamattal segítsem.

          Az én mottóm: ,,Egy jó pedagógus a személyiségével tanít.”

           

                                                                                 / Prof. Dr. Bagdy Emőke /

           

          Szeretettel várom a leendő elsőseimet!