• ÉRTESÍTÉS

        • Az iskola vezetősége értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy mivel az iskolában koronavírussal fertőzött személy tartózkodott, ezért  2021. november 22-én (hétfőn) az 1.,2.,3.,4. és a 9. osztály tanulói részére a tanítás on-line formában lesz megtartva.

          Az on-line oktatás formáját illetően az osztályfőnök ad majd információkat. Az on-line oktatás hatékony megszervezése érdekében kérem Önöket, hogy kövessék az osztály Fb csoportját és  működjenek együtt gyermekük osztályfőnökével.

          A további napok oktatását illetően a járási közegészségügyi hivatal ajánlása szerint fogunk eljárni, amelyről Önöket időben értesítjük.

          Az 5., 6., 7., 8. évfolyam tanulói részére folytatódik az iskolai jelenléti oktatás.

        • ÉRTESÍTÉS

        • Tisztelt Szülők!

          Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2021. november 12-én (pénteken) az iskola épülete előtt átvehető az igényelt antigénteszt-csomag, és ugyanebben az időben kerül sor a szeptemberi útiköltség kifizetésére is.

          Kérjük Önöket, hogy az alábbi időbeosztás szerint jelenjenek meg:

          1.o, 2.o. – 12:30 – 13:00

          3.o., 4.o. – 13:00 – 13:30

          5.o., 6.o. – 13:30 – 14:00

          7.o., 8.o. – 14:00 – 14:30

          9.o., 3.B, ST2 – 14:30 – 15:00

          Továbbá kérjük Önöket, hogy gyermekük tesztelését az ajánlott módon, heti rendszerességgel végezzék és a teszt eredményéről mindig értesítsék gyermekük osztályfőnökét. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

        • Meseszínház

        • 2021. október 15‐én Badin Ádám Meseszínháza látogatott el hozzánk.

          A diákok Juhfia Jankó cím alatt egy palóc, zenés bábos-maszkos interaktív népmesét láthattak egy juhocska által világra segített szegénylegényről és útjáról a szerencse után.

          Az előadás a Bethlen Gábor Alap támogatása mellett valósulhatott meg. Köszönjük!

        • ÉRTESÍTÉS

        • 2021. október 28-29. (csütörtök, péntek) - Őszi szünidő

          2021. november 1. - Mindenszentek ünnepe - Munkaszüneti nap

          2021.november 2-án (kedden) folytatódik a tanítás.

        • ISKOLAI JELZŐLÁMPA 2021/2022– Aktualizálva

        • Az aktuális törvényekből adódó kötelességek és szakértői javaslatok összefoglalása a Covid-19 okozta világjárvány hatékony kezelésére.

          1. A szülő/törvényes képviselő köteles gyermeke részére Tünetmentességi nyilatkozatot  (Potvrdenie o bezpríznakovosti) kiállítani minden három napos hiányzás esetén (beleszámítva a hétvégét és az ünnepnapokat is).

          2. A szülő köteles bebiztosítani gyermeke számára minden napra legalább 2 maszkot. A gyerekek számára kizárólag az osztályban a  tanítási órákon nem kötelező a maszk viselése. A folyosókon a maszkviselés kötelező.

          3. A szülő gyermeke betegsége okán legfeljebb 5 egymást követő tanítási nap alól (a hétvégét nem számítjuk bele) mentheti fel igazoltan a tanulót.

          Több mint 5 egymást követő tanítási nap mulasztása esetén a szülő felmutatja „A betegséget igazoló nyilatkozatot”, amelyet a házi gyermekorvos tölt ki. Amennyiben ezt a szülő elmulasztja, a hiányzás igazolatlannak minősül, ennek következtében pedig a magaviseleti érdemjegy romlására, ill. komisszionális vizsgák elrendelésére kerülhet sor.

          Az igazolásokkal töténő visszaélés gyanújával az iskola a helyi hatáskörrel rendelkező Munka, Szociális és Családügyi Hivatalhoz fordul, amely kivizsgálja az esetet.

          Az igazolások száma nincs korlátozva a tanév során.

          4. Amennyiben a tanuló szoros kapcsolatba került egy koronavírussal megerősítetten fertőzött személlyel, a szülő értesíti a tanuló osztályfőnökét vagy az iskola igazgatóját, hogy az iskola szigorúbb higiéniai és epidemiológiai óvintézkedéseket vezethessen be (gyakoribb szellőztetés, fertőtlenítés, a járványellenes óvintézkedések tanulók általi betartásának gyakoribb ellenőrzése, a különböző osztályokba járó tanulók vegyülésének minimalizálása, stb.). A szülő haladéktalanul bejelenti a házi gyermekorvos vagy helyi hatáskörrel rendelkező területi közegészségügyi hivatal által tanuló számára elrendelt karantén tényét. Ilyen esetben a tanuló nem látogathatja az iskolát.

          5. A koronavírussal megerősítetten fertőzött tanuló szülője haladéktalanul értesíti a tanuló osztályfőnökét vagy az iskola igazgatóját, hogy a lehető legröviebb időn belül felkutathassák azokat a személyeket, akik a tanulóval a tesztelését megelőző 2 napban szoros kapcsolatba kerültek.

           

        • Hiányzás igazolása az óvodában

        • Iskolaköteles gyermekek hiányzása

          A szülő gyermeke betegsége okán legfeljebb 7 egymást követő tanítási nap alól (a hétvégét nem számítjuk bele) mentheti fel igazoltan gyermekét. Több mint 7 egymást követő tanítási nap után a kötelező óvodalátogatást mulasztása esetén a szülő felmutatja „A betegséget igazoló nyilatkozatot”, amelyet a házi gyermekorvos tölt ki.

          Az igazolások száma nincs korlátozva a tanév során.

           

          Nem iskolaköteles gyermekek hiányzása

          A szülő gyermeke betegsége okán, tekintet nélkül a hiányzás időtartamára igazolhatja gyermeke  hiányzását az tanítási napokról. Házi gyermekorvos igazolására nincs szükség.

        • ÉRTESÍTÉS

        • Tisztelettel értesítjük azokat a Szülőket, akik augusztusban nem igényelték az antigén tesztcsomagot, de már igényt tartanak rá, hogy lehetőségük nyílt a tesztcsomag igénylésére.
          Az érdeklődőket kérjük, hogy a facebook oldalon mellékelt kérvényt kitöltve (aláírva) hétfőn (2021. október 18.) juttassák el gyermekük osztályfőnökének.
          A kérvényt kitölthetik az iskolában is személyesen a hétfői nap folyamán.

        • Értesítés

        •  

          Értesítjük a tisztelt Szülőket, hogy az igényelt antigén tesztek további 5 darabos csomagja átvehető az iskolában 2021. október 3-án (hétfőn) reggel 8:00-tól délután 14:00-ig. Továbbá kérjük Önöket, hogy gyermekük tesztelését az ajánlott módon, heti rendszerességgel végezzék és a teszt eredményéről mindig értesítsék gyermekük osztályfőnökét. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

        • ÉRTESÍTÉS

        • A bolyi Alapiskola és Óvoda vezetősége értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2021.9.14-én (kedden) az 1-9. évfolyam számára igazgatói szabadot rendel el, mivel ezen a napon a buszjáratok a szünidei menetrend szerint fognak közlekedni. Az óvodás gyermekekre ez nem vonatkozik, számukra az óvoda szeptember 14-én is üzemel a megszokott rend szerint. A tanítás az 1-9. évfolyam számára 2021.9.16-án (csütörtökön) folytatódik, mivel 2021.9.15-e munkaszüneti nap.
          Megértésüket köszönjük!

        • MESEVÁR ÓVODA - Tanévkezdés -2021/22 - információk

        • Kedves Szülők!

          Értesítjük a szülőket, hogy az óvodába ezeket a személyes tárgyakat kell elhozni:

          Wc papír

          Szalvéta

          Papírzsebkendő

          Papírtörlő

          Antibakteriális folyékony szappan

          Ágyneműhúzat + gumis lepedő + pizsama

          Papucs

          Váltóruha + táska

          Fésű

          2drb egészségügyi  szájmaszk

          Csésze – a gyermek nevével és fényképpel ellátva

          Az ebéddel kapcsolatos információk itt olvashatók.

        • ALAPISKOLA - TANÉVKEZDÉS - 2021/22 - információk

        • Tisztelt Szülők!

          Szeretnénk néhány információt közölni a 2021/2022-es tanévkezdéssel kapcsolatban. Az idei  tanévnyitóra 2021.9.2 - án (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel kerül sor iskolánk épületében. A tanulók csak a szülő/törvényes képviselő által kitöltött és aláírt tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozat (Itt érhető el - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti) leadása után léphet be az iskola épületébe a jelenleg érvényben lévő járványügyi előírások betartása mellett (szájmaszk – távolság - kézfertőtlenítés).  Csak az első évfolyamot kezdő tanulókat kísérheti be a szülő az előzőekben említett feltételek mellett. A tünetmentességről szóló írásbeli nyilatkozat letölthető iskolánk honlapjáról. Akinek nincs erre lehetősége, személyesen is átveheti az iskola épületében 2021.8. 31-én 13.00-ig.